Факт-новини: оперативні сюжети

У чернігівській школі з’явився сучасний лінгафонний кабінет

Featured Video Play Icon

На стінах Бігбен та Вестмінстерський палац. Поруч – лондонські телефонні будки . Так виглядає сучасний лінгафонний кабінет, який нещодавно з’явився у Чернігівській гімназії №31.Тут школярі за новими технологіями вивчають іноземні мови. Клас оснащений новітнім мультимедійним обладнанням – для учнів облаштували – 15-ть комп’ютерів з навушниками з доступом до Інтернету , для вчителя – комп’ютер та мультимедійну смарт дошку. Можливості кабінету дозволяють організувати роботу кожної дитини за індивідуальним навчальним матеріалом, включати одночасно декілька навчальних програм для визначених груп учнів, з’єднувати учнів в пари для діалогів і включатися вчителю до них, записувати і відтворювати мову учнів тощо.

За словами Ольги Коваль , кабінет дає змогу їй, як вчителю, зробити процес навчання захоплюючим та індивідуальним. А учні, в свою чергу, выдмычають, що у такому класы стало краще засвоювати матеріал.

Лінгафонний кабінет створили, завдячуючи освітній програмі за державні кошти.

Подібних кабінетів у чернігівських школах небагато . Лише навчальні заклади з поглибленим вивченням іноземних мов , зокрема школи №22 та № 1 мають в своєму арсеналі такі класи. Вікторія Овчаренко зазначає, якби усі навчальні заклади міста були обладнані лінгафонними класами, це стало б відмінною мотивацією для учнів вивчати мови і отримувати кращі оцінки.