Факт-новини: оперативні сюжети

Творити дива – легко!

Featured Video Play Icon

У Чернігові напередодні новорічних свят вдруге стартував соціальний проєкт «Диво- це я!», започаткований  у минулому році  навчально- реабілітаційним центром №2 та командою із бюро креативних рішень «Пароварка». Його мета – це загальна соціалізація, а також подолання бар’єру в комунікації між родинами, які виховують нормотипову дитину, та сім’ями, де є діти з особливостями розвитку.

В рамках цієї  ініціативи люди дарують один одному не лише подарунки, а перш за все свій час і зустрічі , адже  для особливих дітей так важлива увага і спілкування.

Взяти участь у проєкті , подарувати комусь радість і зробити когось трішечки щасливішим, може будь-хто з чернігівців. Для цього потрібно лише зайти на сайт  dуvo.org.ua. Там детально розписані всі умови.

Торік  проєкт мав успіх і  об`єднав  між собою чимало чернігівців. В ньому взяли участь 147 сімей . Серед них і родина  Уманець. Оксана виховує 9-річного Арсенія. У хлопчика аутизм і затримка мовлення. Жінка зізнається, раніше соромилася діагноза дитини. Та участь у проєкті все змінила.

Родина познайомилася з чудовими людьми, з якими і досі підтримує теплі і дружні стосунки.

Цьогоріч Оксана разом із Арсенієм вдруге долучилися до ініціативи. Кажуть, відкриті до знайомства та спілкування, особливо чекає на нових друзів Арсеній.

Підтримує проєкт і управління у справах сім`ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради. Торік особисто його очільник Андрій Дериземля  разом зі своєю родиною дарував диво особливим діткам. Каже, буде підтримувати ініціативу і надалі. Партнером проєкту  в цьому році виступив Міський палац культури, тому зустрічатися для спілкування можна буде тут. Яскраві декорації не залишать байдужим жодного чернігівця. Організатори сподіваються, що проектом зацікавиться в цьому році ще більше  людей і вони перевершить минулорічний  успіх .