Факт-новини: оперативні сюжети

Туризм на Чернігівщині

Featured Video Play Icon

Чернігівщина – колоритний, розкішний край, багатий на туристичні «родзинки». Для більшості українців він асоціюється переважно з обласним центром Черніговом та ще з декількома містами області. А про те, що це – край унікальних туристичних можливостей і тут безліч маловідомих цікавих місць, знають не всі. Привернути увагу і зацікавити туриста не так то й просто. Важливим елементом в цьому є промоція туроб’єктів.

Однієї промоції, звичайно, замало. Велику роль у розвитку туризму області відіграє і елемент інфраструктури. Треба створити всі умови для того, щоб турист мав змогу зручно і комфортно дістатися до туроб’єкта. Наразі транспортне сполучення між обласним центром з багатьма іншими містами України є проблематичним, а точніше економічно невигідним. Та попри це, в майбутньому цю проблему сподіваються вирішити.

Попри всі ці моменти, орієнтуватися на потоки туристів з віддалених куточків країни поки не слід. Акцент треба робити на тих, з якими налагоджене дорожнє сполучення, каже виконавча директорка Асоціації гостинності України Анна Романова. Зацікавити туриста має комплексна програма – Турпродукт, що складається з усіх палаців Чернігівщини, впевнений директор художнього музею імені Григорія Галагана Юрій Ткач.

Експерти обговорили і магніти регіону. В області наразі їх 5 – 3 національних заповідники – Гетьманська столиця в Батурині, Качанівка, Чернігів стародавній, парк природи Беремицьке та Новгород-Сіверський музей заповідник «Слово о полку Ігоревім». Два з цих об’єктів – Качанівку і заповідник Чернігів стародавній подали до всеукраїнського проекту на наступний 21 рік – велике будівництво у сфері культури. Проєкти потребують великих фінансових вкладень, тож у Департаменті культури і туризму сподіваються , що кошти на реставрацію у Міністерстві культури таки знайдуть. Обіцяють покращити і матеріально-технічні умови обласних музейних закладів. У комплексі всі ці заходи мають спрацювати і вже за рік тут чекають значний прибуток туристів.