Факт-новини: оперативні сюжети

Тролейбуси поїдуть на ЗАЗ: в ЧТУ розпочали ремонт контактної мережі

Featured Video Play Icon

Фахівці Чернігівського тролейбусного управління розпочали ремонт контактної мережі в районі ЗАЗу. Це одна з найбільш пошкоджених ділянок у місті, численні сліди від російських обстрілів тут всюди. Роботи доводиться починати з нуля – з опор.

Загалом близько 30 опор треба буде поміняти, доставити, 8 вже поставили. І будемо натягувати троси. Слава богу, матеріали є, – говорить Руслан Ємець, начальник КП «ЧТУ».

Нові опори ЧТУ надали благодійники зі Словаччини та комітет Червоного Хреста. Втім, відновлення тролейбусної інфраструктури на ЗАЗі буде складним та комплексним. Обстрілами тут було зруйновано все – від дротів до будівлі кінцевої зупинки.

В нас сьома тягова підстанція ще не під напругою, теж перевіряти потрібно. І ще з основного – ремонт кінцевої зупинки. Теж хочеться зробити нормально, якісно, – розповів Руслан Ємець.

До російського вторгнення зупинка «Авто ЗАЗ» була  кінцевою для чотирьох тролейбусних маршрутів. В ЧТУ планують відновити щонайменше три після ремонту мережі.

Пасажиропотік з мікрорайона ЗАЗ в район КСК/Хімволокно – 4-й маршрут, і 3-й маршрут це вокзал. І той і той містянам потрібні, тому ми будемо це робити. Також, звичайно, будемо продовжувати 9-й маршрут тролейбусний, тому що він дуже довгий і на даний момент має лише одну кінцеву зупинку, – зазначив начальник управління.

В тролейбусному управлінні прогнозують, що за сприятливої погоди ремонтні роботи на ЗАЗі будуть завершені у травні-червні.