Факт-новини: оперативні сюжети

Технопарк на території ЧеЗаРи

Featured Video Play Icon

Технопарк на території Чернігівського заводу радіоприладів пропонує створити колишній акціонер підприємства, а нині приватний інвестор Анатолій Долеско. У вівторок він підписав меморандум про співпрацю з міською радою. Він зацікавився “ЧеЗаРою”, коли державна податкова служба виставила її майно на продаж. Завод нині має серйозні збитки через зрив державного оборонного замовлення.

Технопарк, за задумом Анатолія Долеска, являтиме собою скупчення різних підприємств, об’єднаних спільною контрактною базою, яким буде вигідніше розміщуватися саме на території ЧеЗаРи, а не орендувати ділянку деінде. Інвестор називає орієнтовну ціну в 27 гривень за квадратний метр. Сам завод радіоприладів, як структура, також залишиться, і Анатолій Долеско,навіть, обіцяє в першу чергу погасити заборгованість по зарплаті його працівникам.

Владислав Атрошенко, який підписував меморандум з боку міської ради, зазначив, що борги заводу за всіма податками, а також зарплаті, наразі становлять приблизно 55 мільйонів гривень. Наразі в розпорядженні інвестора є 70 тисяч квадратних метрів території ЧеЗаРи, які він виграв на торгах. Анатолій Долеско також стверджує, що провів перемовини з рядом київських підприємств, і переконав їх перебратися до Чернігова у якості основи майбутнього технопарку. А потім підтягнуться і місцеві фірми, впевнений інвестор.