Новини

Те що відбувається – це тиск на місцеве самоврядування, – Кличко про перерву в засіданні суду по Атрошенко (Відео)

Віталій Кличко вважає справу про відсторонення мера Чернігова Владислава Атрошенка тиском на місцеве самоврядування. Про це він сказав після оголошення перерви судового засідання у Львівському апеляційному суді.

В перший раз в історії України за 30 років міського голову хочуть позбавити повноважень які надала йому громада. Це прецендент – і ми в ніякому разі такого не повинні допустити. Тому що самоврядування – це базис, підгрунтя будь-якої демократичної держави”, – заявив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, не можна позбавляти міського голову Чернігова Владислав Атрошенко посади за те, що той хотів евакуював свою родину з оточеного міста.

Чернігів був вже майже в повній облозі. Атрошенко там залишився і навіть отримав нагороду від Президента “За Мужність”. І зараз знаходять причину щоб його позбавити повноважень мера – не на тій автівці виїхала родина. Це таке – дуже сумнівне питання, – зазначив Кличко.

Мер Львова Андрій Садовий який був присутній на суді також виступив на підтримку Владислава Атрошенка. На його думку – кошти витрачені на судові процеси по його справі краще було б віддати на військо.

Краще б ці кошти потратити допомогти військовим ніж триває цей суд. Суд за що?За те що мер вивіз дружину і двох дітей?Щоб сховати їх, щоб вони не попали в окупацію?Ну вибачте мені, мені здається кожен має робити добре свою роботу тому я вірю що суд прийме законне рішення в рамках українського законодавства, – наголосив Садовий.

В свою чергу мер Чернігова Владислав Атрошенко подякував всім хто прийшов на суд його підтримати.

Друзі, я хочу всім подякувати хто приїхав із Чернігівської області і людям з усієї України. І особлива подяка за підтримку –Андрію Івановичу і Віталію Володимировичу, всім мерам обласних центрів які є тут. Це дуже важливо-Україна переможе, – сказав Атрошенко.

Засідання апеляційного суду Львівської області по справі відсторонення мера Чернігова Владислава Атрошенка продовжиться у середу 1 лютого о 10 годині ранку.