Факт-новини: оперативні сюжети

Талант чернігівського фотографа оцінили на міжнародному рівні

Featured Video Play Icon

Помічає  красу поруч у найдрібніших деталях  чернігівець Андрій Казун. Робить  це через об’єктив фотокамери, з якою не розлучається  вже протягом багатьох років. Нещодавно талант креативного фотографа з Чернігова оцінили на міжнародному рівні. У конкурсі від Вікіпедії «Віки любить пам’ятки» його фотороботу, на якій  зображений зимовий  Троїцько-Іллінський монастир, визнано однією з кращих світлин-пам’яток України. Фотографію,  що  принесла успіх й перемогу, Андрій зробив  морозного ранку рік тому напередодні Старого Нового  року на дзвіниці монастиря. Обрав  цю локацію  невипадково, адже  саме її  він вважає  однією з найцікавіших у місті. Фотограф  зізнається, світлина  у нього вийшла не відразу. Йому  довелося декілька разів на світанку підніматися на дзвіницю, аби отримати цей  бездоганний кадр.

Світлина Андрія Казуна у конкурсі брала участь вперше, до цього на огляд  такому широкому загалу він її не виставляв. Щоправда, протягом 2020 року  вона красувалася на одному з чернігівських календарів.

За словами чоловіка, конкурс був дуже серйозний, вимоги до учасників були  доволі високими. Понад 550  авторів подали свої світлини  на розгляд судійської колегії. Чоловік  зізнається,  хвилювався, адже конкуренція відчувалася. Тому, коли отримав повідомлення, що  він у десятці кращих, спочатку не повірив.

Фотозйомка для чоловіка – то ціла наука. Працює він  у різних жанрах – від портретної до пейзажної фотографії, проте більш за все любить макрозйомку. Захоплюється  нею Андрій з дитинства. В минулому він економіст, понад 10 років присвятив  банківській справі, але залишив її і перетворив  улюблене творче хобі на свій єдиний заробіток та справу всього життя. Каже, про  свій вибір не шкодує, вкладає у працю  багато сил, але це того  варте.

Черпає натхнення для   створення своїх фото шедеврів чоловік звідусіль .Надихають людські емоції,   природа рідного краю та  твори відомих світових  художників. Наразі чоловік активно збирає у свою колекцію цікаві світлини, і сподівається, що у 2021 році Чернігів нарешті побачить його першу персональну виставку.