НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Ситуація з COVID-19 у Чернігові контрольована

Featured Video Play Icon

18 листопада директорка Північного міжрегіонального департаменту  Національної служби здоров`я України Вікторія Мілютіна  та  її заступниця    з робочим візитом  побували у Чернігові. Вони зустрілися з Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком та обговорили питання, які пов`язані з лікуванням пацієнтів з коронавірусом. Після зустрічі відбувся брифінг.

  • Зараз на Чернігівщині ситуація контрольована. Місцева влада робить все, щоб був ретельний контроль за наданням медичної послуги. Є місця у стаціонарах. Є кошти, якими ми вчасно забезпечуємо  лікарні. Є забезпечення киснем, – зазначила  Вікторія Мілютіна, директорка Північного міжрегіонального департаменту  НСЗУ.

За словами представниць НСЗУ  ситуація в Чернігові не гірша, ніж в інших містах. Чернігівський міський голова звернувся до містян з проханням дотримуватися протиепідемічних заходів аби не потрапити до лікарні.

  •   Прошу стримати цю хвилю. Чим менше ми будемо без потреби виходити на вулицю, будемо носити маски, дотримуватись дистанції, тим більше ситуація буде контрольована. Наявна кількість хворих буде отримувати всі протокольні заходи. Якщо вийдемо за межу, ми  будемо змушені сортувати категорії, які поступають у лікарні  і дивитися на фізичні  можливості наших лікарів, – зазначив Владислав Атрошенко.

Представниці НСЗУ працюватимуть  на Чернігівщині 2 дні. Завтра планують побувати в медичних закладах області.