Новини

Синод призначив нового єпископа Чернігівського і Ніжинського

На черговому засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви було переобрання декількох єпископів. Про це повідомляють у Православній Церкві України.

Єпископом Чернігівським і Ніжинським призначений Преосвященний Антоній (Фірлей). До цього він був вікарієм Київської єпархії.

Преосвященного архієпископа Євстратія звільнили від керівництва Чернігівською єпархією та  обрали керуючим Білоцерківською єпархію, яку було утворено шляхом виділення зі складу Київської єпархії.

Читайте також: Як стати донором крові в Україні – корисні посилання та контакти

Окрім того, вікарієм Київської єпархії єпископом Васильківським був обраний насельник Михайлівського Золотоверхого монастиря архімандрит Єфрем (Хом’як), хіротонія якого буде звершена у м. Києві.
У зв’язку зі зміною назви м. Володимир-Волинський Волинської області на м. Володимир був змінений титул Преосвященного єпископа Матфея на Володимирський і Нововолинський. Також на прохання Преосвященних архієпископа Симеона і єпископа Митрофана з урахуванням історичних обставин були змінені титули архієреїв Дніпропетровської та Харківської єпархій. Відтепер владика Симеон є архієпископом Дніпровським і Січеславським, а владика Митрофан – єпископом Харківським і Слобожанським.

Після завершення річного терміну заборони на звершення публічних богослужінь та зважаючи на частковий вияв плодів покаяння Преосвященному Адріану (Кулику), колишньому титулярному єпископу Шепетівському, дозволено звершувати публічні богослужіння виключно в парафії Різдва Іоана Хрестителя в м. Хмельницькому за чином архієрея на спокої.

За поданням Преосвященних митрополита Луцького і Волинського Михаїла та архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора відкрито п’ять монастирів та призначено їхніх очільників.
Священний Синод затвердив порядок надання благословення парафіям та монастирям ПЦУ на використання новоюліанського календаря (Постанова №52).