Новини

Розмінування Чернігівщини: за тиждень сапери знешкодили понад 1100 боєприпасів

Триває розмінування території Чернігівської області. За минулий тиждень групи піротехнічних робіт ДСНС 87 разів залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляють у ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Читайте також: Понад 40 вибухів: на Чернігівщині не вщухають ворожі обстріли

Сапери виявили і вилучили 1128 боєприпасів. Всього з початку воєнних дій на території області знешкоджено 41584 вибухонебезпечні предмети. Піротехнічними підрозділами ДСНС України на території Чернігівщини здійснено 3357 виїздів на повідомлення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів населенням та на проведення обстеження територій населених пунктів, звільнених з-під контролю окупаційних військ рф.

Сапери обстежили понад 38 тис. гектарів території Чернігівського, Ніжинського та Прилуцького районів, 225 об’єкти інфраструктури та життєзабезпечення населення, 22 км ліній електропередач, 210 км автодоріг та більше 7,5 км ліній газопроводів.

Загалом на території Чернігівщини продовжують виконувати завдання за призначенням 3 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України у Чернігівській області та 8 приданих розрахунків з Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької, Одеської та Луганської областей у складі 56 чоловік особового складу та 21 одиниця спеціальної техніки.