Новини

Можливе затоплення доріг та сіл: на Чернігівщині оголосили помаранчевий рівень небезпеки

Чернігівський обласний центр з гідрометеорології попереджає про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області.

Читайте також: Повінь на Чернігівщині: 10 населених пунктів без транспортного сполучення

Так, 2 – 6 лютого на ділянці Дніпра в межах (Чернігівського району) утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Дніпра та часткове затоплення окремих населених пунктів у Чернігівському районі. Це відповідає ІІ рівню небезпеки – помаранчевому.

У цей же період на ділянці Десни Новгород-Сіверський – Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський і Чернігівський райони Чернігівської області) відбуватиметься посилення льодових явищ, можливі різкі коливання рівнів води до 0,1 – 0,2 м за добу з утриманням і збільшенням затоплення заплави і замерзання води на ній, порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни.

На р. Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).