ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Свято вишиванки: жінки Чернігівщини збирали кошти на квадрокоптер для захисників

Featured Video Play Icon

Концертна програма, майстер класи та презентації виробів декоративного мистецтва. У Міжнародний день української вишиванки на центральній алеї міста зібралося чимало чернігівців. Організувала захід громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини». Головна ціль — зібрати кошти на квадрокоптер.

– Донатимо для наших захисників, для прикордонників, яким потрібно купити певне обладнання, яке вартісне і яке потрібне для того, щоби боронити наше місто. На сьогодні ми маємо відчувати себе справжніми українцями, тому що наші захисники, завдяки яким відбуваються оці урочисті події, вони і воюють за те, щоби ми памятали про те, що ми українці, щоб ми відчули сьогодні справжнє життя, – розповіла голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Тетяна Роєва.

На свято завітали представники Кіптівської територіальної громади – творчий колектив та спілка жінок. Як розповіла членкиня цієї громадської організації Ірина Дубик, після початку повномасштабного вторгнення напрямки діяльності товариства значно змінилися.

– Ми більше стали приділяти увагу військовому волонтерству, цивільному волонтерству, але завжди намагаємося бути, відчувати потреби сьогодення. Дуже пишаємося всіма нашими захисниками, що боронили Чернігівщину, які зараз приїздять на ротацію, ми обов’язково для них готуємо такі концерти, називаємо їх «підтримка культурного фронту», – зазначила членкиня ГО «Кіптівська спілка жінок » Ірина Дубик.

Свято вишиванки, як ідею збереження етнічної традиції та пам’яті предків, підтримали чернігівці.

– Зараз ми розуміємо, що це більше, ніж одяг. Що це душа народу. Для нас це вже давно було важливо. Ну а зараз ще в такий складний час, це, тим більше, дуже важливо. Для нашої нації, нашого народу і для наших хлопців, завдяки яким це свято може відбуватися і ми живемо в мирному місті.

– Вишиванка — це, мабуть, як код ДНК, те, чого не має інша країна й інші нації. Ось, це наша особливість.

– Це генетичний код нації. Українці, ми маємо цим пишатися в цей нелегкий час, маємо кричати на всю Україну, Європу, що саме ми — гордість. І маємо стояти до кінця.

Подібні ініціативи «Спілка жінок Чернігівщини» планує проводити й надалі, адже розуміють наскільки це важливо для містян та, зокрема для воїнів, які щоденно потребують нашої підтримки.