Новини

Святкування Дня міста залежить від захворюваності на Covid

Чи буде в Чернігові цього року масове загальноміське святкування на День міста – залежить від того, як сильно до того часу ростиме захворюваність на ковід. Підготовку святкувань обговорювали сьогодні, 31 серпня, на щотижневій розширеній нараді в мерії

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У минулому в найскладніші періоди пікова кількість нових випадків цього захворювання за два тижні була 2 тис. 100. Зараз за два минулих тижні захворіло близько 150 людей.  Але чергова хвиля ковіду все-таки вже почалася – про що свідчить поступове зростання кількості як тих хто захворів, так і госпіталізованих у тяжких станах.

– Давайте ми домовляємося, що в нас дедлайн щоби остаточно зорієнтуватися по всіх заходах на День міста, які передбачають скупчення людей, буде приблизно 15-17 вересня. Ми будемо бачити епідемічну ситуацію і остаточно визначатися з порядком денним на ці святкові дати. Якщо за наступні 14 днів кількість тих хто захворів буде більше 300-350 людей – ми будемо окремо вирішувати. Аж до того, що відміняти всі заходи, – попередив організаторів та учасників підготовки до свят міський голова Владислав Атрошенко.

Читайте також: Хворих на COVID-19 у Чернігові більшає щотижня

За інформацією керівника міського управління культури Олександра Шевчука, основні загальноміські святкові заходи готуються на суботу, 25 вересня. Зокрема, планується марш-парад духових оркестрів на пониззі Катерининської церкви і велика концертна програма на площі. Напередодні, у п’ятницю ввечері, на площі також планується концертна програма. Концертні програми готують локально і в різних мікрорайонах міста.

А безпосередньо в День міста Чернігова 21 вересня, який є також днем його визволення від окупантів у Другій світовій війні, планується покладання квітів до пам’ятників загиблим героям.