Факт-новини: оперативні сюжети

Суспільство розслабилося

Featured Video Play Icon

Ранок 23 червня. Оперативна нарада у Чернігівського міського голови. Незважаючи на дистанцію у чотири метри від аудиторії, Владислав Атрошенко маску не знімає і не радить цього робити нікому в залі і поза його межами.

 –Ми на межі серйозного сплеску пандемії, є прямі ризики повернутися до більш жорстких заходів карантину, – каже  Владислав Атрошенко. – Суспільство розслабилося і поводиться безвідповідально.

На сьогоднішній день по Чернігову  з початку пандемії зафіксовано 190 хворих на коронавірус, одужало – 62, 126 – хворіють (17 лікуються в стаціонарі, 107 – амбулаторно). Із тих, хто лікується амбулаторно, 32 мають легке недомагання, а у 75 інфікованих хвороба проходить безсимтомно.  За цей час проведено 3 500 ПЛР тестів. Таку інформацію надав начальник управління охорони здоров/я ЧМР Владислав Кухар.

Заступник міського голови Андрій Черненок навів приклад, що на центральному ринку лише у молочному та м’ясному павільйонах дотримуються маскового режиму. В деяких мережевих магазинах і люди, і продавці – без масок.

Аби привести чернігівців до тями і нагадати, що ковід-19 нікуди не зник, міський голова доручив забезпечити контроль за дотриманням карантинних вимог в усіх закладах та установах на території Чернігова. У разі виявлення порушень, спочатку попереджувати, а потім штрафувати.

Для тих, хто ризикує і свідомо наражається на COVID-19 і при цьому інфікує своїх рідних, близьких та друзів, є лише одна позитивна новина: Національна служба здоров`я України збільшила фінансування для таких пацієнтів. Але, якщо COVID-19 лікують за державні кошти, то на діагностику та лікування супутніх захворювань, які він провокує, доведеться витратися. На сьогодні у Чернігові двоє людей померли через COVID-19, троє – мали супутній діагноз – коронавірус, але не витримали ускладнень, які виникли.