НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Сучасні предметні кабінети з’являться у 15-ти школах Чернігова

Featured Video Play Icon

Чернігівські школи готуються до нового навчального року. В рамках проєкту “Оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти” проводять капітальні та поточні ремонти кабінетів, коридорів, покрівель, санвузлів. Окрему увагу приділяють облаштуванню сучасних предметних кабінетів. Це якісно новий освітній простір для чернігівських школярів.

Цьогоріч 15 шкіл міста з найбільшою кількістю учнів отримають по одному предметному класу, а саме: фізики, хімії, географії та математики. Для цього наприкінці минулого року управління освіти закупило нове сучасне обладнання та засоби навчання.

Тривають роботи з облаштування класу хімії у чернігівській школі № 2, який не ремонтувався з самого відкриття школи. Тут частково оновлені реактиви, посуд, обладнання. Новий предметний кабінет, на облаштування якого з міського бюджету було виділено 195 тисяч гривень, зможе одночасно слугувати і для таких предметів, як географія, біологія, інформатика, де навчатимуться учні, починаючи з 5-го класу.

Оновлюють матеріально-технічну базу і в Чернігівському колегіумі №11. На ремонт приміщення, де відтепер навчатимуться п’ятикласники, з міського бюжету виділили 157 тисяч гривень. Раніше тут розміщувалися верстати, які згодом передали до управління освіти.

В рамках цієї програми оновлюють класи фізики та хімії чернігівської загальноосвітньої школи №35, що на Масанах. Тут навчається більше 1800 школярів. Ремонти цих кабінетів не проводилися з 1999 року. На їх оновлення з міського бюджету виділено 375 тисяч гривень. Комбіновані кабінети зможуть використовуватися як для лекційних, так і для практичних занять.

Таке ж обладнання школа отримала і для кабінетів фізики та хімії. Всі ремонти в навчальних закладах Чернігова проводять за рахунок коштів міського бюджету. Починаючи з 1 вересня 2017 року за ініціативи міського голови Владислава Атрошенка збір батьківських коштів на ремонти та інші потреби навчальних закладів заборонено.