Новини

СБУ встановила особу рашиста, який організував викрадення сина військової на Чернігівщині

Контррозвідники СБУ встановили особу російського військового, причетного до організації викрадення неповнолітнього сина жінки, яка проходить службу за контрактом у лавах Збройних Сил України.

Ним виявився командир відділення 21 окремої мотострілецької бригади 2-ї армії Центрального військового округу 35-річний Микола Хачатурян.

Про це повідомили в УСБУ у Чернігівській області.

Читайте також: Підрозділи ГУР здійснили висадку в Криму (Відео)

Нагадаємо, що минулого року на Чернігівщині Служба безпеки України розробила та провела успішну спецоперацію, завдяки якій вдалося звільнити дитину з російського полону.

Рашисти викрали підлітка під час тимчасової окупації одного з населених пунктів Чернігівського району, де він перебував у родичів.

Загарбники утримували неповнолітнього в полоні протягом чотирьох діб.

Про те, що сина ув’язнено, жінка дізналася після дзвінка з невідомого номера.

Окупанти висунули вимогу: звільнення хлопчика в обмін на інформацію про розташування низки військових об’єктів ЗСУ, які дислокуються на території регіону.

Жінка звернулася за допомогою до СБУ. Контррозвідники спецслужби розробили та провели успішну спецоперацію з порятунку дитини, не допустивши передачі важливої інформації ворогу та ураження місць дислокації підрозділів Сил оборони.

Під час досудового розслідування співробітники СБУ та Національної поліції встановили особу рашиста, причетного до організації викрадення хлопця, та інші деталі скоєння злочину.

На разі, на підставі зібраних доказів, окупанту заочно повідомлено про підозру за ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання – до 12 років  позбавлення волі.

Вживаються заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування ведеться у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР та слідчими Національної поліції України за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.