Новини

Обираємо місткий рюкзак для ноутбука: 4 критерії

Коли з’являється необхідність взяти з собою ноутбук на роботу, навчання, ділову зустріч або на відпочинок, звичайна сумка чи рюкзак не є найкращим вибором. Відсутність спеціальних перегородок і елементів захисту може призвести до подряпин і навіть серйозніших пошкоджень техніки.

Розмір рюкзака

Ця характеристика є однією з найголовніших. За розмірами рюкзаки умовно поділяються таким чином:

  • маленькі, що мають пласку форму та об’єм не більше 25 л. Такі моделі розраховані на пристрої з діагоналлю 12–14 дюймів, зокрема на компактні ультрабуки. Також у них може поміститися блокнот, гаманець і невелика пляшка з водою;
  • середні (25–40 л). Універсальний варіант підходить для транспортування лептопів з екраном 14–17 дюймів;
  • великі (понад 40 л). Габаритні моделі розраховані на техніку з великою діагоналлю (17–19 дюймів). Вироби підходять для тривалих подорожей та дозволяють додатково перевозити особисті речі.

Тип конструкції

За цим критерієм рюкзаки бувають:

  • м’якими;
  • напівжорсткими;
  • жорсткими.

Що важчою є техніка, то жорсткішим має бути рюкзак. Крім виробів стандартної прямокутної форми на ринку доступні квадратні й трапецієподібні моделі. Варіанти для нетбуків можуть мати одну шлейку.

Матеріал рюкзака

Від матеріалу, з якого пошита річ, багато в чому залежить її міцність, термін служби та зовнішній вигляд у процесі експлуатації. Якість тканини безпосередньо впливає на ціну виробу. Сучасні моделі зазвичай є комбінованими та поєднують елементи з поліестеру, нейлону, неопрену, поліуретану, шкіри, пластику тощо. Найважливішою властивістю тканини для рюкзака є її водонепроникність. 

Фурнітура

Якісні замки здатні забезпечити захист від зловмисників і зручність експлуатації, а також продовжити термін служби рюкзака. Для поїздок у громадському транспорті варто надавати перевагу моделям із системою «Антикрадіжка».