ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Стартував рекрутинговий проєкт Drone Force з відбору операторів БПЛА: як долучитися

Featured Video Play Icon

Опанувати сучасні технології. 70% втрат наші захисники завдають противнику за допомогою безпілотників. Зараз існує велика потреба у фахівцях, які б змогли професійно і ефективно застосувати дрони у війні із рашистами. Командування Сухопутних військ Збройних сил України запустило новий рекрутинговий проєкт Drone Force для підрозділів безпілотних систем.  Його учасники та учасниці самостійно обиратимуть напрям роботи: від коригування вогню, трансляції відео до ураження ворога боєприпасами.

Це нові, новітні технології в ході безпілотних систем.Тобто вони пропонують новітній полігон, новітній підхід до навчання. Проводити навчання будуть молоді спеціалісти, які вже побували в бойових діях з власним досвідом та справжні патріоти своєї справи. Також перевага Drone Force є те, що рекрутинговий центр повністю супроводжує вступника від початку подання документів в ТЦК, проходження військово-лікарської комісії та направлення після навчання та відбору до бригади, в яку саме хоче потрапити кандидат, – розповів старший лейтенант, представник ОК «Північ» Олександр Бабич.

У сучасній війні проти росіян дрони — це щоденна необхідність. За їхньою допомогою  можна провести моніторинг місцевості, розвідку, виявлення позицій і об’єктів в тилу ворога тощо. Військові ж розповідають, що на навчання пілота БПЛА відводиться щонайменше 2 місяця, після цього учасники проєкту підписують контракт, який гарантує їхню подальшу роботу у війську лише за обраною спеціальністю.

Навчання на новітньому полігоні з новітніми системами з різних спеціальностей.Там будуть навчатися не тільки оператори безпілотних авіаційних комплексів, таких як крила великі розвідувальні, коптери розвідувальні, бомбери зі скидками, а також спеціальності, такі як IT-сфера, кібербезпека. Інженерія, тобто дрони потрібно модифікувати, їх потрібно відремонтувати, щоб вони могли якісніше влучати в ціль та знищувати ворога, – зазначив Олександр Бабич.

Майбутніх фахівців вчитимуть у спеціальному центрі, де вони проходитимуть базову військову та фахову підготовку. Передусім чоловіки та жінки здобуватимуть теоретичні знання з основи безпілотних систем, братимуть участь у практичних тренуваннях з керування дронами та тактичних заняттях, де відбуватиметься симуляція реальних бойових умов. 

Абсолютно будь-яка людина, яка зацікавлена, може потрапити до цього центру. Якщо хтось не хоче виконувати штурмові дії, але хоче принести внесок в нашу перемогу, він може це зробити. Потрібно заповнити анкету на сайті, потім після цього з вами зв’яжеться рекрут. Ви домовитесь про зручний для вас час на онлайн-співбесіді. На онлайн-співбесіді будуть обговорюватися такі питання, як ваша фахова спеціальність, ваші побажання, ваша мотивація. Після цього, як ви проходите  відбір, вас вже забирають в навчальний центр, – підкреслив старший лейтенант, представник ОК «Північ» Олександр Бабич.

Детальнішу інформацію про те, як взяти участь у проєкті Drone Force і долучитися до підрозділів, можна дізнатися  на офіційних сторінках Сухопутних військ. Також у різних мікрорайонах Чернігова встановили сітілайти із усіма необхідними посиланнями та контактами.