Факт-новини: оперативні сюжети

Сосниця відсвяткувала своє 786-річчя

Featured Video Play Icon

12 вересня  Сосниця Чернігівської області  святкувала День селища. Їй  виповнилося 786 років. Містечко стало відоме на весь світ завдяки  класику світового кінематографа Довженкові, який тут народився.  

Красивих і видатних місць у Сосниці вистачає, кажуть місцеві жителі. Перш за все, це парк, в якому встановлена скульптура –  двохметрова камера Довженка, музей видатного кінорежисера, нова кована скульптура на в’їзді до селища та інші пам’ятні місця.

Портрети видатних сосничан розміщені в центрі селища. 12 вересня відкрили пам’ятний знак на честь  земляка — політичного і державного діяча, члена Української Центральної Ради, міністра уряду УНР Миколи Ковалевського.

У Центральному парку  сосничани,  з дотриманням карантинних заходів, відзначали день селища. Їх привітали мер Чернігова Владислав Атрошенко, Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко  та Сосницький селищний голова Андрій Портний. Мер Чернігова Владислав Атрошенко подарував музичній школі набір музичних інструментів.  

Протягом дня у Сосниці проходили різні заходи – футбольний матч, шаховий турнір,  виставки народних умільців.  Працювали тир і дитяче містечко. Вітали сосничан і артисти Чернігівського філармонійного центру фестивалів і концертних програм.