Факт-новини: оперативні сюжети

Штурм райдержадміністрації. Як проходили навчання резервістів?

Featured Video Play Icon

Чернігівську райдержадміністрацію у понеділок спробували захопити. На щастя, не терористи і не проросійські бойовики – це було частиною навчань резервістів, які тривають у нашій області вже майже два тижні.

Завданням умовних мітингарів було проникнути в будівлю РДА. Але, як виявилося, коли чисельна перевага не на вашому боці, а у суперника є поліцейське спорядження та автоматники, штурм іде не дуже вдало.

Костянтин Зубов бере участь у навчаннях резервістів вперше. Каже – за два тижні багато чому навчився. До того ж, йому настільки сподобалося, що найближчим часом Костянтин планує підписати контракт зі 162-м батальйоном територіальної оборони.

Військовий комісар Олег Гончарук пояснив – якщо станеться реальна спроба захоплення РДА, або іншої будівлі органу державної влади, її захищатимуть як поліцейські, так і резервісти з бойовою зброєю. І у випадку ескалації вони можуть її застосовувати.

До навчань долучилися також співробітники ДСНС. У будівлі влаштували симуляцію пожежі і на місце прибули вогнеборці.

Рятувальники успішно вивели працівників райдержадміністрації з будівлі – в тому числі через пожежну драбину. Загалом, операція з “оборони” РДА була визнана успішною, всі учасники впоралися із завданнями. Навчання резервістів завершаться 26 травня, потім військові підіб’ють їх підсумки.