Факт-новини: оперативні сюжети

Школи та коронавірус

Featured Video Play Icon

Ситуація з захворюваністю на  коронавірус серед школярів та педагогічних працівників у Чернігові набирає обертів. За  перші три тижні вересня , за інформацією, озвученою на нараді керівником міського управління освіти Василем Білогурою, у  трьох дітей у трьох чернігівських школах позитивний аналіз на ковід. Це №№ 1, 3 і гімназія №31. У 1-й школі і 31-й гімназії – по одному класу на самоізоляції, третя школа – з 6 по 11 клас переведені на дистанційне навчання у зв’язку з великою кількістю вчителів на лікарняних. Серед співробітників усіх навчальних закладів міста – 10 людей з позитивно підтвердженим діагнозом. Це в основному вчителі та одна медична сестра. 

Згідно з розпорядженням Чернігівського міського голови  заборонено допускати у навчальні заклади та дитсадки  будь – яких сторонніх людей, а також батьків. Розвиток подій наразі  важко передбачити, акцентував на ранковій нараді  Владислав Атрошенко.

Згідно з прийнятою методикою, у разі виявлення  хворого на коронавірус учня , весь клас йде на самоізоляцію і навчається дистанційно. Така  ж  технологія застосовується і в дитсадочках. Утримати ситуацію під контролем можливо лише за жорсткого дотримання карантинних вимог , – наголошує міський голова. Дітей, які вранці до садочків та школи  приходять з ознаками ГРВІ, до закладів не прийматимуть.Невідомо, що в дитини. У будь-якому разі, вона «нагородить» цим ще півгрупи. Тому: соплі – дитина йде додому. Температура 37,1 – дитина йде додому. Крапка, – акцентував Владислав Атрошенко.