Новини

Школам і вишам рекомендують перейти на дистанційне навчання – Міносвіти

Через погіршення ситуації з коронавірусом, грипом та ГРВІ в Україні Міносвіти направило керівникам навчальних закладів рекомендації щодо запровадження дистанційного процесу навчання для учнів 5-11 класів. Про це повідомляє пресслужба МОН.

«Дистанційку» пропонують запровадити щонайменше на два тижні.

Крім того, у закладах професійної (професійно-технічної) освіти рекомендується перейти на навчання за дистанційною та/або змішаною формою із внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять.

«У закладах фахової передвищої, вищої освіти усіх форм власності та сфер управління треба запровадити дистанційне навчання з 27 січня до 25 лютого 2022 року, урахувавши необхідні зміни до графіка освітнього процесу та розкладу занять», – йдеться у повідомленні.

Водночас відвідування закладів освіти здобувачами дошкільної освіти, учнями спеціальних закладів освіти та 1-4 класів дозволяється.

За даними МОЗ, в Україні погіршується ситуація з коронавірусом. За добу на  Covid-19 захворіло понад 24 300 людей. Це найбільша кількість хворих з початку 2022 року.