Новини

Смартфони з AMOLED-дисплеєм: особливості та причини для покупки

Нещодавно з’явилася інформація про майбутній флагман OPPO Find X5 Pro. Смартфон отримає фронтальну камеру 32 Мп, а основний модуль складатиметься з трьох об’єктивів. За якісне зображення відповідає 6,8-дюймовий AMOLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц. Розглянемо, чому цей вид екранів такий популярний серед виробників та користувачів.

Пристрій матриці та переваги

AMOLED-дисплеї активно витісняють IPS. Вони популярні завдяки тому, що кожен діод підсвічується окремо. Матриця IPS складається із спеціальних транзисторів, вони виконані із тонких плівок. Вона потребує підсвічування повністю. Такі пристрої швидко витрачають заряд акумулятора.

AMOLED-екрани заощаджують запас батареї. Чорні пікселі не підсвічуються, витрата мінімізується. З цієї причини була створена «темна тема» у смартфонах та деяких додатках.

Максимальна якість зображення

Основна перевага таких матриць – висока яскравість картинки. Завдяки насиченому чорному та контрастним діодам зображення виглядає виразно. Це підвищує комфорт під час використання. Очі не напружуються, дивлячись на екран у яскравий сонячний день.

Деякі знаходять кольору неприродною, якщо порівнювати з IPS-модулями. Просто у цих матрицях немає чорного, лише темні відтінки сірого. Топові пристрої здатні передати зображення максимально яскраво. Дивитися фільми на таких смартфонах – одне задоволення.

Чому варто купити телефон з AMOLED-дисплеєм

Рідко можна зустріти бюджетник із такою матрицею. Їх переважно використовують у дорогих девайсах. Переваги телефонів із екранами такого типу:

  1. Строк служби. Якість зображення не змінюється мінімум 2-3 роки. Це гарантія довговічності пристрою. Інші матриці трохи вигорають, зображення стає тьмяним. Технологія AMOLED виключає вихід з діодів за такий короткий проміжок часу.
  2. Економічність. Не основний функціонал, але приємне доповнення. Такий дисплей споживає менше енергії акумулятора, особливо при увімкненій темній темі. Пам’ятайте, що режим Always on Display збільшує ненажерливість екрана.
  3. Висока передача кольору. Параметр багато в чому залежить від калібрування, але його якість у кілька разів перевершує технологію IPS.

Мерехтіння в AMOLED-матрицях мінімальне, воно непомітне навіть при низькій яскравості.

Кому підійде телефон із таким екраном

Смарти з топовими дисплеями – чудове рішення для геймерів. Під час гри ви насолодитеся яскравою анімацією та насиченими квітами. У деяких програмах важлива контрастність.

Якщо потрібний аксесуар для роботи з графікою, пристрій з технологією AMOLED цілком підійде. Діоди відтворюють широку відтінкову палітру, що важливо для веб-дизайнерів. Такі смартфони популярні для обробки знімків, вони потрібні серед фотографів.

Пам’ятайте, що при виборі слід орієнтуватися не лише тип матриці. Частота оновлення показує, якою плавною буде анімація. Від роздільної здатності екрана залежить якість зображення. Якщо ви любите дивитися фільми на телефоні, вибирайте моделі з Full HD та вище.

Комфорт залежить від розміру телефону. Для перегляду відеоконтенту підійдуть пристрої із середніми та великими дисплеями. При покупці зважайте на технічні характеристики пристроїв. Знайти кращі моделі смартфонів з AMOLED-дисплеями можна на сайті Comfy.ua.