Новини

Щодоби вивозять 3,5 тисячі кубометрів снігу

Під час ранкової наради, 16 лютого, директор КП «АТП 2528» Руслан Волок доповів про стан розчистки та вивезення снігу у місті. На сьогоднішній день підприємство вивозить його щодоби три з половиною тисячі кубометрів. Орієнтовно, щоб вивезти сніг з усіх вулиць міста від бордюру до бордюру знадобиться десь три тижні. Повідомляє Прес-служба Чернігівської міської ради.

За цей час, імовірно, сніг випаде ще не раз. Тому для більш раціональної та ефективної роботи підприємство розробило план, за яким першочергово вивозиться сніг з більш вузьких вулиць, у центральній частині міста. А на більш широких – як, наприклад вул. Рокосовського та Незалежності – розширяють межі проїзду, підгортають сніг до газонів, але поки не вивозять. До прикладу, сьогодні комунальна техніка працює в районі вокзалу, по проспекту Миру від пр-ту Перемоги до Красної площі з обох боків, на вулицях Преображенській,  П’ятницькій та інших. Завтра за планом робота на вул. Полуботка, вул. Шевченка, вул. Пушкіна. Там, де неможливо навіть проїхати і прочистити якщо машини стоять – сніг вивозиться.

Відвалами ж та щітками розчищаються всі вулиці, вказані в комунальному замовленні. Також робота з чистки снігу підприємством зараз проводиться й у приватному секторі. За словами Руслана Волока, 90% приватного сектору хоч разово вже пройшли. Розроблений відповідний план, до якого входить 29 маршрутів по приватному сектору.

 – Це для нашого підприємства вперше, щоб ми пройшлись майже по всьому приватному сектору. Ми самі вчимося, вивчаємо деякі вулиці, яких навіть немає в навігаторах, – зазначив Руслан Волок.

Так само триває робота ЖЕКів, які розчищають у дворах проїзди для автомобілів і проходи по тротуарах. Складені графіки роботи техніки. Зараз знаходять можливість розчищати парковки, додав керівник управління ЖКГ міста Ярослав Куц.

Міський голова Владислав Атрошенко наголосив, що пріоритетом – дорогами, на яких потрібно розчищати сніг першочергово – були і залишаються шляхи до лікарень, поліклінік, садочків, закладів освіти та громадських місць.