Факт-новини: оперативні сюжети

Шанує воїнів, біжу за Героїв України

Featured Video Play Icon

27 вересня в Чернігові, на Красній площі,  проходив Всеукраїнський патріотичний легкоатлетичний пробіг “Шаную воїнів,біжу за Героїв України”. Серед учасників – школярі, спортсмени, представники влади, учасники АТО/ООС, батьки і рідні тих, хто загинув.  У кожного учасника легкоатлетичного забігу на грудах ім’я героя, який загинув. 

Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови біг за Андрія Шанського, на знак поваги до його батька,  якого поважає, і за Олександра Найдьона. «Це молодий хлопець, з яким ми жили в гуртожитку, вчилися на паралелях. Я його добре знав, як світлу, чесну людину. Він загинув. За цих людей я біжу», – каже Олександр Ломако.

Учасники забігу, представники громадськості, батьки і родичі полеглих поклали квіти до стели загиблим Героям АТО. Хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять, а також загиблих 25 вересня  в авіакатастрофі   курсантів і офіцерів. 

Бігли півтора, 2,5 і 7 км. Кожного на фініші чекала нагорода – медаль учасника. Бігунів  зустрічали оплесками і обіймами родичі загиблих, за кого бігли чернігівці. Микола Шанський, голова ГО “Єдина родина Чернігівщини” зустрічав Станіслава Пашка, який пробіг за його сина Андрія, не зважаючи на зламану руку.

На думку батьків і родичів загиблих,  такі пробіги важливі не лише для них, а й для патріотичного виховання молоді. Наступного року планують зробити пробіг більш масовим,залучити школярів  і курсантів.  Захід пройшов за сприяння    Міністерства у справах ветеранів України,  обласної державної адміністрації,  міської ради  та громадських ветеранських організацій.