ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Шана і пам’ять героям: Чернігів відзначає день міста і вперше в статусі міста-героя

Featured Video Play Icon

21 вересня Чернігів відзначає день міста і вперше в статусі міста-героя – незламного і нескореного, попри всі намагання рашистів. Вранці представники міської та обласної рад, депутатський корпус, організацій ветеранів та військовослужбовці вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув, боронячи Україну та Чернігів зокрема. У боях за наше місто під час повномасштабного російського вторгнення загинуло близько 700 осіб, проте зрештою окупанти “обламали зуби” об захисників Чернігова, а пізніше були повністю вибиті з регіону, ганебно тікаючи.

Також учасникиурочистого заходу поклали квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні, братської могили воїнів-захисників Батьківщини у сквері імені Попудренка.

Цьогоріч день міста з міркувань безпеки було вирішено проводити без масових заходів та концертів. Водночас у Чернігові вже деякий час йдуть обговорення щодо перенесення дати цього свята. Серед пропозицій фігурує 6 березня – день надання Чернігову звання “Місто-герой України”, а також 27 березня, коли Чернігів здобув Магдебурзьке право.