Новини

Сергій Токарєв: український Roosh Ventures інвестував у стартап Rollstack, який підняв Seed-раунд на $1,9 млн

Український венчурний фонд Roosh Ventures проінвестував інноваційний стартап Rollstack. Технологічна компанія розробила рішення для автоматизації роботи зі звітністю, слайд-деками та іншими документами. Проєкт зацікавив не лише український фонд — Goodwater Capital, Y Combinator, Kima Ventures, Monte Carlo Capital, UpHonest Capital і деякі інші закордонні фонди співінвестували у Rollstack. Таким чином стартапу вдалося закрити Seed-raund на суму $1,9 млн.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Сергій Токарєв, IT-інвестор, бізнесмен і співзасновник технологічної компанії Roosh, в екосистему якої входить Roosh Ventures.

Зазначимо, що Roosh Ventures — український венчурний фонд, що інвестує в перспективні технологічні стартапи на різних стадіях — від Pre-seed до Series А. Він співінвестує разом із всесвітньовідомими фондами, концентруючи фінансові вкладення на ринках країн Європи та США. Основні сфери — fintech, геймінг, Artificial intelligence та health tech. За три роки роботи інвестиційний портфель фонду зібрав майже півсотні компаній, зокрема відомі TheGuarantors, Oura, Pipe, Deel, Playco, Dapper Labs, Alma, Alter. Roosh Ventures також допомагає портфельним компаніям з інтеграцією та впровадженням AI/ML-технологій, пошуком талантів і масштабуванням бізнесу.

Компанію Rollstack заснували у 2022 році. Завдяки розробленій платформі команди, що працюють у сфері фінансів, бізнес-операцій, аналітики чи маркетингу, можуть оптимізувати процеси створення та оновлення фінансових звітів, презентацій і бізнес-оглядів. А зекономлений час примінити для розв’язання більш стратегічних питань.

Сергій Токарєв підкреслив важливість рішення, яке пропонує Rollstack: «Звіти — це завжди ахіллесова пʼята. Не уявляю, скільки часу я витрачав на них раніше, а зараз із сумом дивлюсь, скільки часу в команди забирають оновлення бізнес-оглядів, фінансових звітів, презентацій для клієнтів. Тільки в Roosh Ventures на це йде 50 % їхнього часу. Тому не здивований, що ми завжди дивимось на ринок бізнес-оптимізації. І ось, знайшли рішення з Rollstack!»

Щоб функціонувати, Rollstack не потребує ні інженерної, ні ручної роботи. У попередньо визначений час система сама імпортує актуальну інформацію у звіти та презентації, створені в Microsoft 365, Google Workspace, Notion або інших контент-платформах. Для формування звітів використовуються різноманітні джерела інформації: CRM-системи, інструменти бізнес-аналітики, бази даних тощо.

Rollstack зацікавлює дедалі більше людей: кожного місяця кількість клієнтів зростає на 50 відсотків. Серед них — як маленькі стартапи, так і всесвітньо відомі гіганти техіндустрії на кшталт Deel і Pinterest. 

У Roosh Ventures впевнені в користі продукту та перспективах розвитку Rollstack. Андрій Тимовський, молодший партнер Roosh Ventures, зауважив, що стартап уже готовий здійснити революцію на ринку візуалізації даних обсягом $7,4 млрд: «Продукт Rollstack допомагає автоматизувати багато процесів візуалізації даних і вже викликає інтерес у визнаних компаній. Ми впевнені, що Rollstack — це майбутнє інновацій у своєму секторі».

Наразі команда Rollstack налічує сімох людей. До кінця першого кварталу 2024-го року компанія планує розширити штат удвічі.