Факт-новини: оперативні сюжети

Рукопис перед друком 9 років пролежала в гаражі

Featured Video Play Icon

У садочку бібліотеки імені Коцюбинського відбулась презентація науково-фантастичного роману “Екст” чернігівця Геннадія Обушного. Фантастика давно цікавить автора книги, але до цього часу він не наважувався поділитися з читачем своїми думками щодо освоєння космосу та викликів, які чекають на землян у майбутньому. Адже нині світ впритул наблизився до космічного туризму.

12 років тому була написана книжка. На полиці в гаражі Геннадія рукопис чекав друку аж 9 років. В основу роману письменник заклав ідеї, які виникли під час дискусій на історичному фестивалі “Коровель”, головою оргкомітету якого був Обушний. З ілюстраціями до тексту були складності. Один за одним чернігівські художники відмовлялися від створення малюнків. На думку письменника, це через їх нерозуміння того, що знаходиться поза звичним світом. Не відразу погодився і Василь Юдін, ілюстрації якого тепер можна побачити на сторінках.

Автор підводить читачів роману “Екст” до думки, що задля збереження земної цивілізації людство має переселитися на інші планети, де існуватимуть ідеї свободи та рівності. Науково-фантастичний роман “Екст” побачив світ цього року у київському видавництві.