Факт-новини: оперативні сюжети

Розвиток громади: Як керувати містами та селами?

Featured Video Play Icon

Про досвід керування містами, селами та найбільші перепони, з якими довелося стикнутися, говорили 24 вересня у Чернігові на “Форумі розвитку громад”. В першу чергу представники влади з різних куточків області обговорили прийдешній опалювальний сезон – саме він для них наразі є найбільшим “головним болем”. Наприклад, Чернігів може втратити сотні мільйонів гривень.

Перезимувати буде складно і меншим населеним пунктам. Приміром, у Сосниці планують вперше законсервувати ряд комунальних приміщень і перевести персонал в інші будівлі.

Торкаючись питання розвитку громад, Владислав Атрошенко поділився кількома прийомами, які не вимагають мільйонних витрат, але при цьому наближають місто до європейських стандартів. Наприклад, у Чернігові зробили прозорими роботи сесій та виконкому, а також затвердили бренд-бук для боротьби з кітчевою та кричущою рекламою.

За словами міського голови, наступного року у Чернігові, якщо дозволятиме бюджет, почнеться реформа громадського транспорту. З маршрутів мають зникнути застарілі “Рути”, а також будуть масово запроваджені валідатори та електронні квитки.