НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Робили все, аби ліквідувати Чорнобильську катастрофу

Featured Video Play Icon

Валентин Посипайко –  учасник ліквідації  наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Щонайменше двічі на рік  він  приходить до пам’ятного знаку “Героям Чорнобиля”  у Чернігові. Для нього – це святе місце. Йому був 21 рік, коли сталося лихо. Покликали – одразу поїхав як пожежний. Та з’ясувалося, що  тоді не вистачало водіїв.  

Ніяких пояснень не було, згадує Валентин Посипайко. Ліквідатори працювали на ентузіазмі і з великим бажанням якнайшвидше  подолати катастрофу. Показує медалі, якими нагородила його держава.

Валентин Посипайко входить до організації ” Союз Чорнобиль України”,  має  третю групу інвалідності, але вона не підтверджена.

Щороку біля пам’ятного знаку чорнобильцям збирається  все менше учасників ліквідації аварії. І це  його засмучує. Хвороби забирають їх із цього життя.  26 квітня  він знову прийде сюди, аби вклонитися пам’яті своїх побратимів.  І знову згадає минуле.  Сьогодні   чоловік   мріє про щасливе майбутнє  дітей  та  онуків  і бажає лише одного  –  мирного неба над головою.