Факт-новини: оперативні сюжети

«Рідний дім» в Михайло-Коцюбинському

Featured Video Play Icon

Михайло-Коцюбинська об’єднана територіальна громада – одна з найпотужніших в області.  Створена у грудні 2016 року. До ОТГ входять 35 сіл, тут проживають майже 11 тисяч мешканців.

  Створення ОТГ  дало  великий поштовх для розвитку  самоврядування.  Люди самі вирішують, куди направити кошти. Про  самоврядування говорили і під час презентації команди ПП «Рідний дім».

  У Михайло-Коцюбинському  добре знають  лідера партії, Чернігівського міського голову  Владислава Атрошенка. Пам’ятають ще з тих часів, коли він був народним депутатом України по їхньому округу. Люди з вдячністю згадують, як свого часу він допоміг в установці стели загиблим у Другій світовій війні у с. Мньов. Встановив дитячий майданчик у Михайло-Коцюбинському, допомагав фінансово місцевому дитячому садочку та багато іншого.

  Зміни на селі  імпонують і самим жителям Михайло-Коцюбинської ОТГ, яка розташована неподалік Чернігова. Селяни бачать, як змінюється обласний центр. Намагаються не відставати і беруть в чомусь приклад. Ось збудували у центрі Михайло-Коцюбинського фонтан, який став улюбленою локацією для фотографування.

Владислав Атрошенко каже, для соціально-економічного розвитку регіону дуже важливо, щоб самоврядування розвивалося.  

  • Ідеологія партії проста: сильні громади, наділені повноваженнями, забезпечені грошима для виконання цих повноважень. Це –  фундамент потужної спроможної України.  Об’єднавшись, ми збережемо місцеве самоврядування. Для цього треба укомплектувати його нормальними, адекватними кадрами, яких на Україні лишилося не так багато.  Якщо ми розвалимо самоврядування, вважайте України нема, – підкреслив Владислав Атрошенко.

В цей день для мешканців Михайло-Коцюбинського  працювали атракціони, аніматори,  співали артисти Чернігівського міського палацу культури. Своєю силою вражав відомий  стронгмен Олександр Пеканов.