Новини

Рідним Героя України з Куликівщини Президент вручив орден «Золота Зірка»

Президент України передав орден «Золота Зірка» рідним полеглого у бою воїна з Куликівщини – Героя України сержанта Леоніда Янголя.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» присвоєно Леоніду Янголю посмертно «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», відповідно до Указу Президента №459/2024 від 15 липня 2024 року.

Читайте також: Чернігів вшановує пам’ять загиблих Захисників України

У День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, державну нагороду з рук Президента України отримали дружина -Анна Миколаївна, батько – Михайло Васильович, а також сини – Сергій, Денис та Данило.

Сержант Леонід Янголь народився 8 березня 1978 року в смт Куликівка. Навчався в Куликівській загальноосвітній школі, потім закінчив Куликівське професійне технічне училище №30. Далі вступив у Чернігівський кооперативний технікум. Строкову військову службу проходив у підрозділі спеціального призначення «Барс» внутрішніх військ МВС України. Потім служив в Куликівському районному відділку міліції.

Протягом двох ротацій у складі зведеного загону МВС, у 2014-2015 роках, захищав суверенітет України на території проведення АТО. Після повернення до цивільного життя працював мисливцезнавцем у Куликівському відділенні Українського товариства мисливців і рибалок.

24 лютого 2022 року без вагань Леонід Янголь долучився до лав Збройних Сил України. Захищав рідну землю у складі легендарної 1 окрема танкова Сіверська бригада. Спочатку боронив від російських окупантів Чернігівщину, потім – південно-східні рубежі України.

Загинув воїн у мужнім бою 21 липня 2023 року на Запорізькому напрямку.