Новини

На коронавірус хворіє 29 чернігівських дітей, одна – в реанімації

У Чернігові на Covid-19 хворіє 29 дітей. Наразі двоє діток знаходяться в стаціонарі, один з яких у важкому стані в реанімації. Ще 27  лікуються вдома. Про це повідомив генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2» Владислав Кухар на нараді в муніципалітеті.

Загалом, ситуація з захворюваністю на коронавірус у місті покращується. За інформацією лікарів, спостерігається зменшення кількості захворілих та госпіталізованих. Так, за минулий тиждень Covidом інфікувалися 407 чернігівців, 71 хворого госпіталізували. Нині в стаціонарі лікується 165 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Зайнято 32,7% ковідних ліжок.

На кисневій підтримці перебуває 129 пацієнтів, 5 – на ШВЛ.

Від Covid-19 у місті померла 801 людина і тільки 15 із них були вакциновані. Лікарі закликають чернігівців роботи щеплення проти коронавірусної хвороби. Адже це єдиний спосіб убезпечити себе від важкого перебігу недуги.

Втім, темпи вакцинації у Чернігові продовжують знижуватися. На сьогодні 44,3% містян отримали 2 дози щеплення проти Covid-19. Ще понад 114 тисяч імунізовані однією дозою вакцини.

У Чернігові медичним працівникам за бажанням вже колють третю, «бустерну» дозу вакцини проти COVID-19. Умова – щоби від попередньої вакцинації пройшло від 6 до 8 місяців.

Відповідно до наказу МОЗ бустерною (ревакцинальною) дозою в Україні рекомендовано щепити медпрацівників та працівників будинків інтернатного типу.