Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонтують НРЦ №2

Featured Video Play Icon

У Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі № 2 здобувають знання 209 учнів з особливими освітніми потребами. Тут готуються до нового навчального року, а тому активно проводять ремонтні роботи. Більша частина запланованого на цей рік вже виконана. Залишається необлаштованою парковка біля входу для інвалідних візочків і велосипедів. Директорка навчального закладу Регіна Гусак розповідає, що 3 роки тому тут було встановлено пандус за кошти міського бюджету, він обійшовся у 86 тисяч гривень. Тепер встановили підсвітку аби ввечері можна було заїхати сюди без проблем, адже заклад працює до вечора. Окрім цього відремонтували дах, встановили якісну зливну систему та облаштували ганок.

Вдалося зробити веранду, яка вже утеплена. Її планують ще використовувати для індивідуальної роботи з особливими дітьми, адже буває так, що в класі вони не можуть висидіти. В самій будівлі також багато чого зроблено. В їдальні, наприклад, замінили витяжку, адже вона була в аварійному стані. За словами керівниці Регіни Гусак, намагалися зекономити, адже ціни були занадто високими.

Також відремонтували 7 санвузлів із 17, які є на території закладу. Все зроблено із думкою про дітей, які пересуваються на візках. З непрацючої кімнати облаштували кабінет, де зберігаються архівні матеріали, та з “нуля” створили кабінет психологічного розвантаження, над цим працювали всі гуртом. Вчителька малювання створювала на стіні картину, а вчитель трудового навчання Андрій Дубок займався облаштуванням стін і каміну. Загалом в центрі стоїть виразний запах фарби, адже всі кабінети та сходи вже приведені до ладу. Цього року на ремонтні роботи тут витратили 145 тисяч гривень. Єдине, що прикро, зізнається Регіна Гусак, держава не допомагає з фінансуванням, вже 2 роки не бачили ані копійки на покращення матеріально-технічної бази цього спеціалізованого навчального закладу. Листи писали до офісу Президента України і до міністерства освіти та поки відповіді на них немає. Тож доводиться сподіватися лише на меценатів і міський бюджет.