НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Ремонт у 1-й школі Чернігова добігає кінця

Featured Video Play Icon

Комфортна і сучасна. Такою буде оновлена актова зала у школі №1. Вже з 1 вересня в ній проводитимуть шкільні свята, заняття з хореографії, репетиції та вистави. Капітальний ремонт цього приміщення добігає кінця. Тут замінили стелю, вікна, підлогу, зробили нове освітлення, встановили скляні двері, пофарбували стіни та облаштували сцену. Розпочали ремонт ще торік. Тоді перед початком нового навчального року на даху у плитах перекриття, що розташовувалися над актовою залою, виявили тріщини. Проблему даху усунули, а разом з тим зробили і капремонт приміщення, якого так давно потребував заклад.

Загальна кошторисна вартість, яка передбачена на капремонт частини приміщень нового корпусу першої школи, а це не лише актова зала, а й музей і їдальня – 4 мільйони 583 тисячі гривень.

Зустріне новий навчальний рік перша школа і з новими санвузлами. В рамках міської програми поліпшення санітарно-гігієнічних умов цьогоріч оновили 4 вбиральні у старому корпусі. Одну з них обладнали спеціально для учнів з особливими потребами.

Під час ремонту санвузлів замінили комунікації, які були прокладені ще у 1936 році, додатково в проєкт довелося включити і капремонт підлоги на 1-ому поверсі.

Крім відремонтованих приміщень, навчальний рік школярі першої школи зустрінуть і з новими меблями, які для закладу придбало управління освіти.