Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонт на об’їзній дорозі в Чернігові: що зроблено?

Featured Video Play Icon

У Чернігові великий потік вантажних машин, які йдуть до міста з Новгорода-Сіверського у північно-західному напрямку, хочуть перенаправити на околицю, минаючи густонаселені райони. Для цього планують відремонтувати кілометри дорожнього покриття на чотирьох вулицях. Наразі вже зроблено 1200 метрів дороги по вулиці Малиновського.

Як розповів керівник підрядної організації, яка веде роботи, Олександр Харчук, це поточний середній ремонт із заміною основи. «Замінили старі бордюри на нові з сучасного матеріалу лабрадориту. Прибрали всю основу і покриття, які були, замінили піщано-підстильний шар, два шари основи по 16 см, верхній – це піщано-щебенева суміш та інше»,- розповідає Олександр Харчук.

Проєкт складається з чотирьох етапів, це – перший. Міський голова Владислав Атрошенко особисто контролює хід робіт. Загальна вартість робіт до 200 млн. грн. В т.ч. ділянка в районі ЗАЗу, там де Кільцева буде проходить, пояснює Владислав Атрошенко. Це і організація підвищених переходів, освітлення, облаштування пішохідних переходів, зупинок. Порахували: за добу по вулиці Шевченка у цьому напрямку проходить більше 15 тисяч автомобілів! За нормативами це мала б бути дорога першої категорії, яка потребує чотири смуги. Коли її будували, каже міський голова, не було такого навантаження – і по кількості транспорту, і по його габаритах та вазі.

Перенаправлення транспортного потоку дасть можливість зекономити місту у подальшому на ремонті доріг, які важка техніка могла розбити. Проєкт співфінансується з обласного бюджету. «Тому подяка особиста голові ЧОДА А.Коваленко, облдержадміністрації, депутатам, які підтримали відповідне рішення (про спів фінансування). Ще раз підкреслюю, це рішення не для Атрошенка або для якоїсь локальної проблеми, це рішення обласного значення необхідне для чернігівської області, самотужки сьогодні місто не може це вирішити», – зауважив В.Атрошенко.

До кінця липня на цій ділянці роботи мають бути завершені. Другий етап – це перехрестя вулиць 1-го Травня з Олександрівською.