Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонт багатоповерхівки по вулиці Івана Богуна: коли завершать роботи?

Featured Video Play Icon

Стіна, що фактично висіла над землею, злиті в одну квартири без перегородок та сотні дірок там, де колись були затишні вікна із квітами та фіранками. Все це, принесене “русскім міром” для дев’ятиповерхівки на Івана Богуна вже майже позаду – третього березня не неї та сусідні висотки на Чорновола російський пілот скинув кілька потужних авіабомб. Місяці передбачених законом експертиз і проєктів – і нині її як іще понад сотню складних будинків капітально ремонтує місто і професійні організації.

Крім того, укріпили і відновлюють пошкоджену найближчу до епіцентра вибуху ділянку фундаменту, цегельну кладку стін, встановлюють нові металопластикові вікна та вхідні двері в помешкання, де знищено – монтують радіатори та систему опалення.

Каже, крім стіни, будівельники зробили балкон і батареї, решта роботи посильна – ремонтуватиме і впорядковуватиме кімнату вже сама. Основні комунікації є, тепло мають скоро дати, отже можна жити. За словами представника підрядника, вони працюють тут другий місяць і вже виконали більше половини робіт. Складність, як і на всіх пошкоджених внаслідок обстрілів об’єктах – у постійних коригуваннях та пошуку технічних рішень безпосередньо у процесі, а віднедавна і обмеженнях електропостачання. Однак, на рівень 100% планують вийти до кінця листопада.

Попри те, що відшкодування збитків за пошкоджене чи зруйноване рашистами житло взяла на себе держава, Чернігів фінансує ці роботи, аби у людей якомога скоріше був дах над головою і вони могли зустріти цю непросту зиму у своїх домівках.