Новини

Реконструкція водопроводу по вул. Квітневій та прос. Миру від ВНС-4

У Чернігові реконструюють водопровід по вул. Квітневій та проспекту Миру від ВНС-4. Проєкт буде реалізовано завдяки ПРООН за підтримки Уряду Німеччини через товариство міжнародного співробітництва GIZ на умовах співфінансування: близько 800 тисяч євро надає GIZ, решта – кошти міського бюджету.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: У Чернігові змінили час продажу алкоголю

Заявка Чернігова на участь у проєкті «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів, подана у квітні 2023 року міською радою, КП “Чернігівводоканал” та представниками трьох десятків чернігівських підприємств, перемогла. Проєкт спрямований на відновлення економіки, як у регіоні, так і країні, в цілому.

Умовою участі було подати проєкт, який був би спрямований на підтримку бізнесу громади та допоміг йому залишитися працювати у місті.

Для участі подали проєкт із відновлення 2 400 м водогону по вул. Квітневій та просп. Миру від ВНС-4.

Чому обрали саме цю ділянку для реконструкції?

Внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів, здійснених армією рф у 2022 році, пересування важкої військової техніки, їй було завдано пошкоджень, а від її справності залежить забезпечення водою щонайменше 35 чернігівських підприємств різної форми власності та декількох мікрорайонів міста.

Після її реконструкції вдасться закільцювати насосні станції на Подусівці та на Полуботка і забезпечити підприємства та чернігівців, які знаходяться в зоні дії цього водогону, якісним стабільним водопостачанням.