Новини

ДТП шкільного автобуса та фури на Чернігівщині: поліція назвала причини аварії

Порушення правил безпеки, неналежний стан проїжджої частини та незадовільний технічний стан транспортного засобу призвели до ДТП.

Про це повідомили в патрульній поліції області.

Читайте також: У Чернігівському районі зіштовхнулися шкільний автобус та вантажівка, є постраждалі (Фото)

Інспектори відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції працювали на місці ДТП, яка сталася сьогодні вранці у Чернігівському районі, де зіткнулися великовантажний автомобіль та шкільний автобус.

Поліцейські виявили, що до автопригоди могла призвести сукупність факторів — таких, як неналежний стан утримання автодороги та технічний стан транспортного засобу.

З’ясувалося, що проїжджа частина на ділянці дороги, де сталася ДТП, слизька й не оброблялася піщано-сольовою сумішшю. Протектор коліс напівпричепу вантажівки був меншим за норматив або взагалі відсутній.

Охоронці порядку склали адмінматеріал на балансоутримувача ділянки автодороги Р-69 за ч. 1 ст. 140 (Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг) КУпАП.

Водію фури винесли постанову за скоєння адмінправопорушення за ч. 1 ст. 121 (Технічна несправність) КУпАП.

Також з’ясувалося, що водій шкільного автобуса не мав дійсного поліса обов’язкового страхування. На нього поліцейські склали адмінматеріал за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) КУпАП.