НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Радіодиктант національної єдності

Featured Video Play Icon

У понеділок 9-го листопада українці з усього світу могли долучитися до написання ювілейного, 20-го диктанту національної єдності. Цей традиційний захід проводиться щороку до Дня української писемності та мови. Цього разу автором тексту став відомий письменник і видавець Іван Малкович, а прочитала його акторка Римма Зюбіна.

Традиційно багато уваги диктанту національної єдності приділяють у школах. Але цього року, зважаючи на карантин і дистанційну освіту, його писали в режимі онлайн. За бажанням, школярі могли сфотографувати свої папірці з текстом і надіслати їх вчителям української мови на перевірку.

Називати цю всеукраїнську акцію радіодиктантом вже не зовсім вірно, адже трансляцію проводили і на телебаченні, і в Інтернеті, тому долучитися до його написання було дуже просто.

Сам текст, на думку Олени Яковчук, був доволі непростим, у порівнянні з диктантами попередніх років. Ми теж спробували свої сили, і можемо з директором школи №3 погодитись – довелося багато міркувати над пунктуацією. Текст ювілейного диктанту з’явиться у вільному доступі вже у середу 11-го листопала об 11-й годині. Тому вже незабаром всі охочі зможуть перевірити рівень своїх знань української мови.