НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Призов “Весна-2021”

Featured Video Play Icon

Щороку відповідно до указів Президента України проводиться призов громадян України на строкову військову службу. Цьогоріч це відбуватиметься з квітня по червень.  Але вже зараз в Чернігівській області триває підготовка. 

Цього року до лав армії планують призвати 487 юнаків з Чернігівщини віком від 18 до 27 років, котрі за професійно-психологічним обстеженням будуть придатні до строкової військової служби. Детальніше про це розповів ТВО обласного військового комісара, полковник Юрій Борисов:

«До збройних сил України – 213 чоловік, до Національної гвардії України – 155, до Державної спеціальної служби транспорту – 30 та до Державної прикордонної служби – 89».

Особливістю цьогорічного призову є те, що новобранці направлятимуться не до навчальних центрів, як торік, а до військових частин. Також юнаки можуть розраховувати на соціальні гарантії у вигляді грошового забезпечення та інше.

Всі військовослужбовці будуть забезпечені новітніми зразками військової форми, яка наразі відповідає майже всім стандартам НАТО.

22-річний чернігівець Денис Цибульський вищу освіту здобував у Варшавській суспільній академії наук, прагне вступити на службу до Національної гвардії України:

«Бакалавра закінчив з “Туризму та рекреації”, а магістратуру з “Логістичного управління”. Мені здається, що кожен чоловік мусить відслужити. Для себе я закінчив університет, тож хочу закінчити й військову службу».

Громадян, котрі порушують правила військового обліку, можуть притягнути до адміністративної або кримінальної відповідальності. Призовники, які здобули вищу освіту, строкову військову службу проходитимуть рік, всі інші – півтора року. До зони проведення операції об’єднаних сил їх відправляти не будуть.