ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Присвята Чернігову: фотовиставка Олександра Тасиця до дня міста-героя

Featured Video Play Icon

На вернісажах знаного фотомитця Олександра Тасиця завжди збирається багато шанувальників його творчості. Чергова виставка, що відкрилася в художньому музеї Галагана, особливо цікава. Адже світлини, на яких зображені архітектурні та історичні пам’ятки Чернігова, виставляються вперше. Деякі раніше можна було побачити на сторінках фотоальбомів та буклетів. Виставку Олександр Тасиць присвятив Дню народження рідного міста-героя.

-Вибрати було дуже складно, кажу чесно, тому що то хочеться дати, то хочеться дати. Не тому, що хотілося більше, а хотілося краще показати, незвичайно. У мене велика серія печер, десь взагалі 20 фотографій є. Катеринки, до речі, я люблю цю церкву, у мене десятки фотографій, – зазначив фотохудожник Олександр Тасиць.

Експозиція охоплює період від кінця 60-х років, коли автор почав працювати з кольоровою фотографією, і до сьогодні. 

Пан Олександр за допомогою сучасних технологій, сучасного свого фотоапарату зробив прекрасні кадри. Фотографів дуже багато. Він фотохудожник. Бачить творчо і передає нам прекрасні пам’ятки архітектури. 54 фотографії є цікавими. Це літопис Чернігова, – підкреслила кураторка виставки Олена Ісаченко.

Відвідувачі матимуть змогу придбати копію уподобаної фотороботи Олександра Тасиця. Виручені кошти підуть на потреби ЗСУ. Виставка в художньому музеї триватиме до 14 жовтня.