НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Проєкт «ЧерниговЪ – Чернігів» презентували в ТІЦ

Featured Video Play Icon

Зануритися у давнину  і подивитися,  як виглядало наше місто  100 років тому, можна  у туристично-інформаційному центрі. Тут представили близько 10 стендів, на  яких зображені світлини минулого і сучасного Чернігова  з одного й того ж  ракурсу. От як, наприклад, Спасо-Преображенський собор нині і у 20 столітті , гармати на Валу, Будинок Лізогуба  тощо.

Автор проєкту – чернігівський  колекціонер Костянтин Ягодовський. Ретро-світлини ліворуч  –з його приватної колекції, сучасні ж фото  з правого боку –  чоловік робив сам. Над ідеєю скомпонувати минуле і сучасне працював близько 40 років.

Головна мета проєкту, за словами Олександра Шевчука,  показати людям  контраст – яким був Чернігів і яким став. До речі, перший етап  презентували ще у минулому році. Зі світлинами можна ознайомитися на сайті ТІЦ.  Ці ж  фото також розмістять на порталі центру. У планах   на наступний рік –  об’єднати  2 етапи проєкту і  зробити велику виставку, де гості і мешканці Чернігова зможуть на власні очі її побачити. Де саме проведуть захід, поки тримають в таємниці.

Крім світлин, презентували у ТІЦ і збірку «Чернігів за 30 хвилин», на сторінках якої  можна ознайомитися з історією обласного центру – від часу його  заснування і до сьогодення.