Новини

Продавала неіснуючі товари: у Чернігові затримали інтернет-шахрайку

Співробітники Чернігівського райуправління поліції викрили 27-річну місцеву мешканку, яка ошукала 9 громадян з різних областей України. Зловмисниця завдала потерпілим збитків на понад 20 тисяч гривень. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Читайте також: На Чернігівщині з Десни дістали тіло чоловіка, який потонув 30 липня

Правоохоронці встановили, що жінка створила в соцмережі «Інстаграм» сторінку з продажу дитячих речей та одягу. Спілкуючись із потенційними покупцями (переважно це були матері малолітніх дітей), зловмисниця просила у них передоплату за товар та відправляла їм реквізити своєї банківської картки для сплати коштів. Коли ж люди надсилали їй гроші, аферистка припиняла відповідати на їхні повідомлення.

Таким чином зловмисниця ошукала 9 громадян, які, не дочекавшись обіцяного товару, звернули по допомогу до поліції.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили причетну до злочину. Нею виявилася жителька Чернігова, раніше судима за шахрайські дії.

31 липня слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили жінці про підозру у скоєнні злочину за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно). Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі тривають слідчі дії.