Факт-новини: оперативні сюжети

Проблемне перехрестя. Чи облаштують у Чернігові ще одне коло?

Featured Video Play Icon

Перехрестя проспекту Миру та вулиць Героїв Чорнобиля та Козацької у Чернігові. Тут завжди достатньо жвавий рух транспорту. У години-пік утворюються затори. Питання щодо вирішення цієї проблеми та можливості зміни напряму дорожнього руху на перехресті озвучувалося на останній сесії міської ради в одному з депутатських звернень.

1 лютого його розглядали під час щотижневої наради у муніципалітеті. Розвантажити перехрестя можна облаштувавши рух по колу, вважають в управлінні житлово-комунального господарства.

На думку Владислава Атрошенка розбирати перехід недоцільно. А от рух по колу – варіант.

Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що рух по колу хоч і передбачає зупинки для пропуску автомобіля зліва, проте час на зупинку і рушання значно зменшується.

В управлінні житлово-комунального господарства міста розробляють комп’ютерну модель руху по колу. Інформацію для моделювання збираються отримати за допомогою зйомки квадракоптером у часи пік. На основі цих даних і буде вирішуватися доцільність подальших робіт у майбутньому.

Наразі рух на перехресті проспект Миру – вулиці Героїв Чорнобиля- Козацька регулюється світлофорами. Наприкінці минулого року тут додали ще одну смугу, запрацював оновлений світлофор. Такі нововведення мають полегшити перетин перехрестя автомобілям. Питання реорганізації руху цим перехрестям ще вивчатиметься. Чи будуть облаштовувати тут коло поки достеменно невідомо.