Факт-новини: оперативні сюжети

Проблема — ліки згідно з протоколом

Featured Video Play Icon

Пацієнтів з підозрою на COVID-19 у Чернігові немає. Повідомив  на оперативній  нараді у  міського голови 14 квітня начальник  управління охорони здоров”я Владислав Кухар.  В лікарнях міста знаходиться на лікуванні 32 особи. Всім , хто знаходиться на лікуванні , проведені тести на COVID-19. Результати – негативні.   При цьому  головний медик міста розвіяв сумніви та фейки, які запущені у соціальних мережах щодо  поганої якості експрес- тестів. Між експрес-тестами та ПЛР не було жодних розбіжностей.

 Готовність інфекційного відділення другої  та третьої  міських лікарень  до прийому можливих пацієнтів з COVID-19 обговорили детально. Як повідомив Владислав  Кухар, антисептиків придбано достатньо, з киснем теж проблем не існує, одноразових масок для  поточної роботи медиків — більше 30 тисяч, в наявності близько  тисячі респіраторів, захисні окуляри для працівників інфекційних відділень  теж є.

 Владислав Атрошенко вважає,  у  нас мінімум на місяць є достатня кількість захисних костюмів – 3200 на дві лікарні . Наразі у Чернігові  є 34 апарати штучної вентиляції легень.  Обладнано 45 ліжко- місць для складних пацієнтів в  інфекційному відділенні другої міської лікарні, які обслуговуватиме 32 лікаря та медичні сестри. У третій лікарні  за потреби планують розгорнути госпіталь на  120 ліжок, які обслуговуватиме близько сотні медиків. Такі медичні  ресурси  мобілізували у Чернігові для лікування можливих пацієнтів з цією китайською інфекцією. Окуляри, респіратори, захисні костюми можна в будь-який момент замовити, докупити. Єдина проблема –  ліки, які , згідно з протоколом , мають використовувати  для лікування пацієнтів з COVID-19 і яких в Україні немає.

Міський голова запропонував звернутися до благодійного фонду Сергія  Тігіпка , який має поставляти ці ліки в Україну. Подякував усім , хто перерахував кошти на рахунок благодійного фонду  боротьби з коронавірусом, що відкритий при другій міській лікарні . Владислав Атрошенко запевнив медиків , яким доведеться віч-на-віч зіткнутися з цією  хворобою,  максимальну підтримку.