Факт-новини: оперативні сюжети

Про сніг, дороги, прогнози і Шанель

Featured Video Play Icon

Засніжило і у  комунальників побільшало роботи. 23 грудня близько 11-ї ранку у Чернігові пішов сніг, якого всі так чекали. Майже одразу ж на вулиці міста виїхали 10 вантажних машин з піщано-сольовою сумішшю  та тракторів КП АТП-2528 для очищення тротуарів. На підприємстві повідомили, що в нічну зміну працюватиме 8   машин.

«Чернігівці повинні знати, що за прилеглу територію, тротуари, відповідає те підприємство чи установа, до якої ця територія відноситься. Мені було дуже  приємно, коли о 6:30 ранку курсанти пенітенціарної академії уже прибирали», – каже Владислав Савенок,  менеджер  зі зв’язків з громадськістю АТП-2528.

Техніки та матеріалів вистачає, кажуть на підприємстві, головне, щоб припарковані на узбіччі машини не заважали працювати. 

А от хто справді зрадів снігу, так це домашні улюбленці. Чернігівка Валентина прогулювалась парком з собакою на прізвисько Шанель. Тварина  оцінила природне явище на повну.

На думку пані Валентини комунальники справляються з прибиранням снігу, але не всюди.  Як пояснили на підприємстві АТП 2528,  першочергово посипаються ті дороги, де пролягають  маршрути громадського транспорту. Але запевнили, що всі автошляхи, в тому числі і на Кільцевій, і на Шерстянці, посипаються. Там також потрібна безпека. І нічне очищення відбувається, починаючи з околиць і до центру.

Вже після 5 години ранку працівники АТП-2528 розпочнуть прибирання транспортних зупинок, пішохідних доріжок  та перехресть. Як пояснили синоптики, таку погоду спричинив північний циклон з атмосферними фронтами. Наступні три дні очікуються опади змішаного типу, мокрий сніг та дощ. Температура вдень і вночі коливатиметься  від -2 до +2 градусів.