Факт-новини: оперативні сюжети

Про ринок «Шанхай» та зливову каналізацію на вул.Декабристів

Featured Video Play Icon

Будівництво зливової каналізації на вулиці Декабристів відбудеться лише наступного року. Таке рішення ухвалив у четвер виконавчий комітет міської ради. У 2020-му завершать проєкт, який передбачає прокладання труби діаметром у два метри через гаражний кооператив, який розміщений на цій вулиці. Затримка пов’язана з переговорами  “Чернігівводоканалу” та керівництвом кооперативу, адже під час будівництва тимчасові металеві гаражі доведеться прибрати.

Виконавчий комітет також найближчим часом підготує звернення до Міністра внутрішніх справ та генерального прокурора України стосовно діяльності ринку “Шанхай”, який розташований в районі Ремзаводу. Правова тяганина щодо існування цього ринку триває вже кілька років, але правоохоронні органи досі не винесли свій вердикт.

-Ринок працює, ніякої дозвільною документації на будівництво не надавалося, ніякої проєктної документації – нічого, – каже міський голова Владислав Атрошенко. – Не введено в експлуатацію, не сплачено пайова, невідомо, що з протипожежними та іншими нормами. Цікаво, що днями поруч із “Шанхаєм” Муніципальна варта Чернігова виявила 5 незаконних недобудованих споруд. Їх власника знайти не вдалося, тому виконком ухвалив рішення про їх демонтаж. Ще три дні дається власнику (якщо він є і з’явиться) на те, щоб прибрати ці недобудови самостійно, а якщо він цього не зробить, їх демонтує комунальне підприємство.