ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Представників фізичної культури та спорту Чернігова привітали з професійним святом

Featured Video Play Icon

Робота тренера — це дуже відповідальна, кропітка робота. Діти — це наше майбутнє, і в них потрібно вкладати всі свої сили, енергію, тому що цим дітям відбудовувати нашу країну, – каже заступниця директора з навчально-тренувальної роботи, тренерка-викладачка відділення легкої атлетики ДЮСШ «Україна» ЧМР Наталія Кривоус.

Підтримують розвиток фізичної культури та готують чемпіонів, які прославляють Україну на світових аренах. Попри війну, а відтак руйнування інфраструктури та постійну небезпеку, чернігівські тренери продовжують самовіддано працювати, виховуючи нову надію українського спорту.

Дуже складні зараз умови. У нас знищено й пошкоджено багато інфраструктури. Зараз багато виїхало й людей із міста, і дітей, і тренерів. У цих умовах ви продовжуєте розвивати спорт у нашому місті, вирощувати переможців. Це дуже важливо. Дякую за вашу роботу від імені громади, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Напередодні Дня фізичної культури і спорту виконувач обов’язків очільника Чернігова Олександр Ломако зустрівся та особисто подякував наставникам та їхнім атлетам за внесок у розвиток спортивного життя міста. Фахівці отримали почесні грамот та подяки Чернігівської міської ради.

Мені дуже приємно в переддень цього свята привітати спортсменів і спортсменок із Чернігова, які в цьому році досягли видатних результатів на різноманітних змаганнях. В умовах, коли Україна й українське військо зараз воюють за свободу нашої держави, за нашу Незалежність, кожна перемога дуже цінна. Перемога на спортивній ниві, коли піднімається український прапор, грає український гімн і українські спортсмени стоять на п’єдесталі. Ми відчуваємо гордість і розуміємо, що Україна — це нація переможців. Головна наша перемога попереду, ми її всі чекаємо, – зазначив Олександр Ломако.

За інформацією управління в справах сім’ї, молоді та спорту міськради, зараз у Чернігові функціонує сім спортивних шкіл, де під керівництвом 135-х тренерів займаються понад 3100 учнів та учениць. Загалом, у місті розвиваються 18 олімпійських та 13 неолімпійських видів спорту, а чернігівці демонструють високі результати на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, зокрема, і з легкої атлетики.

Безпосередньо серед моїх вихованців, за останній чемпіонат України, який відбувся тиждень назад у Житомирі, це був командний чемпіонат України з естафетного бігу, мої вихованці стали бронзовими призерами чемпіонату України в естафетному бігу 4 по 400 метрів, змішана естафета, та 4 по 800 метрів серед юнаків. Тому мені є ким пишатися, і це дає мені сили та наснаги продовжувати свою роботу далі, – зауважила заступниця директора з навчально-тренувальної роботи, тренерка-викладачка відділення легкої атлетики ДЮСШ «Україна» ЧМР Наталія Кривоус.

Додамо, День фізичної культури і спорту в Україні відзначається щорічно в другу суботу вересня, починаючи з 1994-го. До свята традиційно проводять заходи на міських майданчиках та стадіонах, зокрема, відкриті тренування та змагання з різних видів спорту.