НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Предметний аналіз депутатських звернень

Звернення депутатів Чернігівської міської ради, які вони оприлюднили на березневій сесії, аналізували на розширеній нараді у міського голови у вівторок. Вже традиційно розпорядники коштів, яким вони адресувалися, встигли проаналізували кожен запит і готові були оцінити пропозиції з точки зору можливості їх реалізації саме у цьому бюджетному році.

  • Є адресна програма. Треба домовитися з шановними депутатами. Є річний бюджет. Решта не може бути профінансована. Я намагався це пояснити на сесії. Депутати проводять зустрічі,часто обіцяють те, що не можуть виконати, – підсумував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Це стосувалося запитів, які передбачали фінансування з міського бюджету. Щодо інших питань, які не потребували додаткових коштів, озвучені проблеми вирішувались. Так, аматорський хор «Діти війни» буде і далі співати та оновлювати свій репертуар,  повідомив начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Щодо лазні та спортивної зали для працівників КП ” Чернігівводоканал”, які розташовані на території водозабірної станції на Подусівці, міський голова на запит депутата відреагував наступним чином:

« Сміян Ф.П. виписати подяку за багаторічну сумлінну роботу та підтримку приміщень у належному стані».

Чимало депутатських запитів стосувалося ремонтних робіт з благоустрою території, вирубки аварійних дерев, ремонту прибудинкових територій та  під`їздів багатоповерхівок.

Там, де  мешканці  Чернігова накопичили кошти на свої рахунках  за сплату тарифів на послуги управителя, ЖЕКу, проблему  вирішать. Відремонтують та полагодять. В інших питаннях предметно визначатимуться   у цьому бюджетному році або в наступному.

 Детальний план усіх робіт з облаштування доріг, тротуарів, між будинкових  територій та дитячих майданчиків на 2021 рік розміщено на сайтах управління ЖКГ та  Чернігівської міської ради.